Следни линии

За нас

Separator

Автобусите на АД „ГАЛЕБ“ Охрид располагаат со најсовремен ентериер кој овозможува удобно и комотно возење низ Македонија и Европа, на сите редовно воспоставени линии за Скопје, Битола, Кочани, Белград, Саранда, Валона, Тирана, Нови Сад и Херцег Нови. Удобноста и комфорот го препознаа скоро девет милиони патници и оваа бројка на превезени патници за една година е потврда.

Нашата историја

Галеб АД е авто-транспортно претпријатие, со седиште во Охрид, во југозападниот дел на Република Македонија. Формирана во 1947 година оваа компанија претставува една од најстарите и најреномираните компании за превоз на патници во Република Македонија. Седумдесет годишното постоење на „Галеб“ значи континуитет на развојот, седумдесет години историја на транспортот во Охрид и Република Македонија.

Повеќе

Нашата визија

Новите автобуси кои ги поседуваат високите европски стандарди се потврда за посветноста на патниците од страна на претпријатието. Високиот квалитет на услугата, достапноста, комфорноста и безбедноста која ја нудат 25 минибуси, 1 панорами, 8 автобус за локален сообраќај и 40 високостандардни автобуси го прават „Галеб“ неприкосновен лидер во авто-транспортната дејност во Република Македонија.

Повеќе

Нашата посветеност

Автобусите на АД „ГАЛЕБ“ Охрид располагаат со најсовремен ентериер кој овозможува удобно и комотно возење низ Македонија и Европа, на сите редовно воспоставени линии за Скопје, Битола и Кочани и Белград, Саранда, Валона, Тирана, Нови Сад и Херцег Нови. Удобноста и комфорот го препознаа повеќе од девет милиони патници и оваа бројка на превезени патници за една година е потврда за нашиот квалитет. Бројот на патници континуирано расте...

Повеќе

Услуги

Separator

АД Галеб Охрид врши изнајмување на автобуси и минибуси во локалниот, државниот и меѓународниот сообраќај во зависност од вашите потреби.

Бесплатен Wi-Fi

Автобусите на Ад Галеб Охрид имаат и бесплатен wi-fi.

Повеќе

Изнајмување

АД Галеб Охрид врши изнајмување на автобуси и минибуси.

Повеќе

Екскурзии

Дозволете ни Вашите екскурзии да бидат наша обврска.

Повеќе

Школски превоз

Превозот на учениците е задача која ја извршуваме со задоволство.

Повеќе

Галерија

Separator

Новите автобуси кои ги поседуваат високите европски стандарди се потврда за посветеноста на патниците од страна на претпријатието. Високиот квалитет на услугата, комфорноста и безбедноста која ја нудат 25 минибуси, 1 панорами, 8 автобус за локален сообраќај и 40 високостандардни автобуси го прават „Галеб“ неприкосновен лидер во авто-транспортната дејност во републиката.

Новости

Separator

АД Галеб Охрид врши изнајмување на автобуси и минибуси во локалниот, државниот и меѓународниот сообраќај во зависност од вашите потреби. За меѓународен превоз располагаме со 8 автобуси со EURO 3 стандард, од кој 6 со 51+1+1 седишта, а 2 со 57+2+1 седишта.

......

Ве известуваме дека почнувајќи од 10.05.2021 ќе се вози линијатса Охрид - Кочани, а почнувајќи од 13.05.2021 ќе се вози линијата Охрид - Скопје - Белград.

Остануваат да се возат линиите:
Охрид - Скопје во 05:30 и 15:00
Скопје - Охрид во 08:00 и 18:30

......

Ве известуваме дека моментално имаме две линии кои се во функција и тоа две поаѓања од Охрид за Скопје:
- Прва линија поаѓањата од Охрид за Скопје во 05:30 враќање 8:00 втора линија поаѓање од Охрид 15:00 враќање 18:30,
,


.

......

За сите следни новости, следни линии ќе ве известиме навремено. Ви благодариме на довербата

Ад Галеб Охрид

За сите следни новости, следни линии ќе ве известиме навремено. Ви благодариме на довербата

Ад Галеб Охрид

За сите следни новости, следни линии ќе ве известиме навремено. Ви благодариме на довербата

ЦЕНОВНИК

Separator

За сите цени и информации контактирајте не на : Продажба на карти: ++389 (0) 46 260 339, ++389 (0) 46 252 880, ++389 (0) 71 231 240 .

 • СКОПЈЕ

 • 720

  повратна

  • одлична услуга
  • професионален персонал
  • загарантиран комфор
 • Повеќе
 • БЕЛГРАД

 • 3290  

  повратна

  • одлична услуга
  • професионален персонал
  • загарантиран комфор
 • Повеќе
 • ХЕРЦЕГ НОВИ

 • 2760

  повратна

  • одлична услуга
  • професионален персонал
  • загарантиран комфор
 • Повеќе
 • САРАНДА

 • 3100

  повратна

  • одлична услуга
  • професионален персонал
  • загарантиран комфор
 • Повеќе

360 ПАНОРАМА

Separator

Ентериерите на нашите автобуси имаат врвен квалитет.

ФАКТИ ЗА НАС

Separator

Прилог на информации кои ја потврдуваат нашата посветеност и нашиот квалитет.

години постоење

возила

професионален персонал

превезени патници

Наши патници

Државјани на Р.Македонија - 80%
Балкан - 15%
Европа - 3%
Остаток од светот - 2%

Инфо

Авто-сервисот на АД „Галеб“ кој е составен дел на компанијата, во кој покрај дневната нега и одржување на сопствениот возен парк, е комплетно опремен за поправка, одржување и ремонт на автобуси и автомобили. За високиот квалитет на овие услуги се грижи врвно обучен високо професионален кадар...

Денес „Галеб“ е компанија со 100% приватен капитал, и со 130 член високо професионален персонал. Високиот квалитет на услугата, комфорноста и безбедноста која ја нудат 25 минибуси, 1 панорами, 8 автобус за локален сообраќај и 40 високостандардни автобуси го прават „Галеб“ неприкосновен лидер во авто-транспортната дејност во републиката.

Во изминатиот период „Галеб“ АД створи доста разгранета и разработена сообраќајна мрежа, како низ Македонија, така и кон соседните држави. Секогаш актуелни се редовните линии за Белград, Саранда, Валона, Тирана, Нови Сад и Херцег Нови. Во Република Македонија се реализираат линии до Скопје, Битола и Кочани со повеќе редовни поаѓања дневно. Локалниот сообраќај го покриваме целосно на општинско ниво. Составен дел на компанијата е современ авто-сервис, кој покрај дневната нега и одржување на сопствениот возен парк, комплетно е опремен за поправка, оджување и ремонт на автобуси и автомобили. За високиот квалитет на овие услуги се грижи врно обучен високо професионален кадар.